Налаштування довідників з обліку виробництва

Перед початком роботи в системі Облік виробництва необхідно провести налаштування у підсистемі Облік виробництва / Конфігурація виробництва в модулі Налаштування.

Для налаштування передбачено закладки: Довідники, Нумерація, Проводки та Параметри.

На закладці Параметри (на 2й сторінці) у полі Виробництво обрати: Промислове чи Громадське харчування

Примітка: В подальшому робочі центри, після налаштування, будуть відображатись тільки по обраному виду виробництва. По другому - налаштування будуть відсутні.

Встановити відмітки, якщо необхідно:

  • Використовувати виробниче замовлення;
  • Змінювати виконуване замовлення в процесі виробництва.

Якщо передбачено вести облік виробничої партії встановити відмітку.

Встановити відмітки, якщо необхідно, біля певних параметрів.

На закладці Проводки провести налаштування проводок.

На закладці Довідники розміщені довідники: Види виробництва, Робочі центри, Матеріально-відповідальні особи (Мат. від. Особа), Причини браку, Калькуляція, Аналітика, Константи, Журнали. Довідники Калькуляція, Аналітика, Константи, Журнали аналогічні таким довідникам інших систем та використовуються за необхідністю.

Формування довідників для обліку виробництва, що налаштовуються в модулі Налаштування, розглядається за посиланнями:

Довідник Види виробництва;

Довідник Матеріально-відповідальні особи;

Довідник Робочі центри;

Довідник Причини браку.

Окремі модулі призначені для налаштування Довідника замін і Довідника бригад:

Формування довідника замін;

Формування довідника бригад.