Технологія налаштування ведення обліку в системі Облік виробництва
Для обліку виробництва необхідно провести налаштування в системі Облік виробництва, системі Логістика, системі Облік персоналу та заповнити Загальні довідники .
Технологія налаштування потребує наступної послідовності робіт:
1. Якщо раніше не налаштовані , то налаштовуються Загальні довідники - План рахунків та аналітичні довідники й картотеки, довідник посад, довідник контрагентів.
2. Налаштовуються довідники Структурних одиниць (при централізованому обліку) та Номенклатури й цін.
3. Проводиться налаштування Об’єктів обліку та Довідників (місць зберігання, МВО) у системі Логістика/Облік запасів.
4. Проводиться створення Картотеки складського обліку у системі Логістика/Облік запасів Запаси на складах в модулі Картотека складського обліку .
5.Проводяться налаштування в системі Облік персоналу / Облік праці й заробітної плати / Параметри в модулі Налаштування, Довідник графіків і режимів роботи, Довідник тарифних ставок, Операційно-трудові нормативи .
6. Проводяться налаштування в системі Облік виробництва .
7. Проводяться налаштування у системі Облік виробництва/Конфігурація виробництва в модулі Налаштуванняна закладці Довідники: Види виробництва, Робочі центри, Мат.відпов. особа, Причини браку.
9. Проводяться налаштування Робочого календаря .
10. Проводяться налаштування Специфікацій на продукцію.
11. Проводяться налаштування Схема вживаності матеріалів.
12. Проводяться налаштування Технологічної карти .
13. Проводиться створення Виробничих замовлень.
14. Проводяться налаштування Операційно-трудових нормативів .
15. Проводяться налаштування Довідника бригад
16. Проводяться налаштування Довідника замін
17,Визначається доступ користувачів до даних.
До кожного з пунктів розроблено користувацькі нотатки.
Після проведення налаштування проводиться робота з планування виробництва в системі Облік виробництва / Планування виробництва.
Після планування виробництва здійснюється поточний облік господарських процесів за модулями системи Облік виробництва/Керування цехом .