Інтеграція з сайтами пошуку роботи

У групі модулів Рекрутинг підсистеми Менеджмент персоналу реалізована можливість завантажувати та вивантажувати дані (резюме, об’яви про вакансії) працюючи безпосередньо в Комплексі.

Можливості автоматизованої інтеграції з сайтами пошуку роботи полягають у наступному:

  • публікація вакансій на налаштованих job-сайтах ( наприклад на даний час це сайти Work.ua, Rabota.ua, HeadHunter) на пряму з Комплексу ISpro;
  • зручна процедура редагування та оновлення вакансій на job-сайтах;
  • ведення єдиної бази кандидатів;
  • розумний пошук претендентів;
  • отримання відгуків на вакансії.

Налаштування інтеграції з сайтами пошуку роботи відбувається у кілька етапів:

  • на етапі встановлення пакету оновлень для Комплексу починаючи з версії 8.00.002.999.
  • на вкладці Інтеграції з сайтами пошуку роботи модуля Налаштування.
  • на вкладці Рекрутери.

Вкладка Інтеграція з сайтами пошуку роботи містить реєстр сайтів пошуку роботи з наступними полями:

  • Код сайту – зазначається порядковий номер даних про сайт в реєстрі;
  • Фото логотипу – графічний елемент, що являє собою логотип сайту пошуку роботи, або зображення, що може асоціюватись з цим сайтом;
  • Найменування – зазначається назва сайту пошуку роботи;
  • Сайт – вказується посилання на сайт;
  • Статус – системний параметр, він має кілька значень:
    • статус Сайт використовується в роботі – сайт з реєстру підключений до Комплексу. Для зручності, в реєстрі виділяється зеленим кольором;
    • статус Сайт не використовується в роботі – сайт з реєстру підключений до Комплексу, але не використовується в роботі підприємства. В реєстрі виділяється чорним кольором;
    • статус Не налаштований – інтеграція між Комплексом та сайтом неналаштована. В реєстрі виділяється сірим кольором.

За замовчуванням, реєстр сайтів пошуку роботи містить такі сайти: Rabota.ua, Work.ua, HeadHunter.

Мал. 1. Модуль Налаштування. Реєстр сайтів пошуку роботи
Модуль Налаштування. Реєстр сайтів пошуку роботи

Відкрити для налаштування сайт з реєстру можна кількома способами:

  • натиснути два рази лівою кнопкою миші на потрібному рядку реєстру;
  • виділити необхідний рядок реєстру та обрати пункт меню Реєстр / Відкрити (іконка на панелі інструментів – ???).

Для внесення змін необхідно виділити потрібний рядок та обрати пункт меню Реєстр / Змінити (іконка ???). При цьому відкривається налаштування інтеграції для обраного сайту.

Частина полів заповнена розробником:

  • Код – зазначається порядковий номер даних про сайт в реєстрі сайтів пошуку роботи;
  • Найменування – зазначається назва сайту пошуку роботи;
  • Сайт – вказується посилання на сайт;
  • параметр Сайт використовується в роботі – вказує на те, що робота з цим сайтом для підприємства передбачена. Якщо параметр буде вимкнений (відсутня відмітка параметру), тоді сайт в реєстрі сайтів пошуку роботи буде відображатись зі статусом Не налаштований(при первинному вході) або Сайт не використовується в роботі ; Даний параметр встановлюється користувачем підприємства.
  • Періодичність опитування відгуків – на даний час використовується тільки варіант Вручну;
  • Логін та пароль – зазначається ім’я для входу на сайт пошуку роботи та пароль від облікового запису. Дані вносяться згідно договорів підприємства з даними сайтами пошуку роботи. Якщо логін та пароль вводяться для всього підприємства, то вони повинні збігатися з даними авторизації даного підприємства на обраному сайті як роботодавець. Тому, перед тим, як вводити дані у вікні Налаштування інтеграції, спочатку потрібно створити реальний обліковий запис підприємства на потрібному job-сайті. При відсутності заповнених даних для підприємства або користувача -рекрутера, при встановленому параметрі Запитувати відсутні облікові дані для користувача при вході на сайт пошуку роботи проводиться запит при першій публікації вакансії та збереження внесених даних у налаштуваннях користувача.

    Якщо параметр Запитувати відсутні облікові дані для користувача включений при першому зверненні до інтеграції користувача з незаповненими обліковими даними проводиться внесення логіну та паролю рекрутера для сайтів, що використовуються, і зберігаються дані у реєстрі рекрутерів. Якщо параметр відключено для рекрутера з незаповненими обліковими даними використовуються облікові дані для всього підприємства з налаштування сайту.

Мал. 2. Модуль Налаштування. Вікно Налаштування інтеграції.
Модуль Налаштування. Вікно Налаштування інтеграції.

Якщо на підприємстві працюють декілька користувачів - рекрутерів для роботи вони повинні мати системну роль Рекрутер. Всі користувачі з зазначеною роллю відображаються на вкладці Рекрутери.

Модуль Налаштування. Налаштування рекрутера.

Після вибору, для підтвердження потрібно натиснути кнопку ОК, для скасування – Відміна.

Дані реєстру доступні для експорту по пункту Реєстр/Експорт поточного представлення (або за допомогою іконки на панелі інструментів – ??? ). Це призведе до експорту відібраних в поточному вигляді записів у формат Excel, користувач має вказати директорію для збереження експортованих даних.

Згідно з позицією меню Реєстр / Оновити (іконка на панелі інструментів – ???) проводиться оновлення даних реєстру сайтів пошуку роботи.

Згідно з позицією меню Реєстр / Вихід (або за допомогою іконки на панелі інструментів – ??? ) здійснюється вихід з реєстру сайтів пошуку роботи.

За допомогою пункту меню Вид / Види реєстру обирається необхідний вид реєстру.

Для зручності навігації (переходу) в межах модуля Налаштування, по пункту меню Вид / Шаблон модуля (або за допомогою іконки на панелі інструментів – ??? ) можна виконувати перехід між наявними шаблонами в середині модулю.

За допомогою пункту меню Історія можна побачити історію відкритих модулів, з якими працював користувач протягом сеансу роботи. Вибір пункту використаних модулів з меню Історія відкриває відповідний модуль для роботи.

Більше інформації про особливості роботи з додатковою панеллю роботи з даними таблиці реєстру представлено в розділі Додаткова панель роботи з даними таблиці.