+Меню

Документ Меню створюється при попередньому налаштуванні режиму меню в Реєстрі актів комплектації в меню Сервіс +Виробнича комплектація.

Примітка: При виключеному параметрі Режим меню документ буде відкривається у форматі Акту виробничої комплектації з набором всіх відповідних йому вкладок.

Вікно документу має вкладки:

Меню;

Параметри меню +Вкладка Параметри меню;

Розкладка +Вкладка Розкладка;

Продукти +Вкладка Продукти;

Ордери +Вкладка Ордери.

Поля вкладки Меню:

  • Номер - унікальний ідентифікатор документа в реєстрі. Заповнюється користувачем або автоматично, в залежності від налаштувань режиму автонумерація для документа Акт виробничої комплектації в модулі Налаштування (окремо документ Меню в модулі Налаштування не виділений);
  • Дата заповнюється автоматично поточної системної датою, при необхідності коригується;
  • Журнал - у випадки відсутності створених користувацьких журналів, всі акти зберігається в журналі Документи без журналу;
  • Підрозділ вибирається з довідника робочих центрів, вказує на виробничий підрозділ, в якому проводиться операція;
  • Контрагент - вказується тип і назву контрагента, для якого створена ця відомість.
  • Місця зберігання:
    • Розкладок- вказує на місце зберігання або робочий центр, куди здаються готові страви. Вибирається зі списку місць зберігання та робочих центрів або заповнюється автоматично значенням за замовчуванням відповідно до налаштувань;
    • МВО - матеріально-відповідальна особа по складу, де зберігаються готові блюда. Вибирається з довідника матеріально-відповідальних осіб. За замовчуванням поле заповнюється табельним номером і ПІБ МВО, зазначеного в налаштуванні даного робочого центру або складу
    • Продуктів- вказує на місце зберігання або робочий центр, в якому відбувається списання продуктів. Вибирається зі списку місць зберігання та робочих центрів або заповнюється автоматично значенням за замовчуванням відповідно до налаштувань. При вибору варіанту складу ДАВКЛ - давальницька сировина у клієнта використовується, коли продукти для виготовлення страв передаються підряднику, а потім їх потрібно оприбуткувати на склад для зберігання готової продукції. В такому випадку порядок дій наступний: необхідні продукти зі складу запасів передаються підряднику на склад ДАВКЛ Видатковою накладною (система Логістика/Збут в модулі Видаткова накладна, операція 10 - Давальницька сировина у клієнта). Потім в системі Облік виробництва/ Додаткові модулі в модулі Виробнича комплектація у документі в якості місця зберігання комплектуючих зазначається ДАВКЛ, а в якості місця зберігання продукції - необхідний склад.
    • МВО - матеріально-відповідальна особа по складу, де зберігаються продукти. Вибирається з довідника матеріально-відповідальних осіб. За замовчуванням поле заповнюється табельною номером і ПІБ МВО, зазначеного в налаштуванні даного робочого центру або складу.
  • Прайс-листи:
    • Для розкладок- вказується прайс-лист, згідно з яким розраховуються ціни для даної страви, поле заповнюється автоматично, якщо для розкладки або контрагента налаштований прайс-лист за замовчуванням. Редагується користувачем;
    • Для продуктів- вказується прайс-лист, згідно з яким розраховуються вартість одиниці продукту, що входить в яку-небудь розкладку, поле заповнюється автоматично, якщо для складу продуктів або контрагента налаштований прайс-лист за замовчуванням. Редагується користувачем.
  • Підстава - вибирається з наступних значень: Без підстави, Виробничий замовлення, Замовлення на відпуск, Виробнича розукомплектація.

    При значенні Виробнича розукомплектація вибирається Акт виробничої розукомплектації зі списку актів:

    - тип документа (виробництво/громадське харчування) яких збігається з типом документа Акт виробничої комплектації;

    - дата створення яких не перевищує дату Меню. В яких по всіх позиціях по всьому кількості продуктів сформовані Прибуткові ордери, а по всіх комплектах - Акти списання.

Якщо список Актів виробничої розукомплектації порожній або документ-підстава не обраний, то змінюється значення поля Підстава з Виробнича розукомплектація на Без підстави. При обраному документі-підставі в Меню прописуються всі дані по розкладках і продуктів з документа-підстави.

Якщо Підстава = Виробнича розукомплектація, то незалежно від встановленого типу ціни комплекту:

- в поле Ціна комплекту встановлюється значення поля Ціна відповідної розкладки в документі-підставі;

- в поле Ціна за собівартістю комплекту встановлюється значення поля Ціна за собівартістю відповідної розкладки в документі-підставі.

  • Документ - вказується виробниче замовлення, після вказівки виробничого замовлення в документ підтягнуться його позиції, якщо для позиції виробничого замовлення налаштована специфікація, то також буде завантажено позиції цієї специфікації. Після завантаження замовлення в поле контрагент проставляється тип і найменування контрагента, якщо замовлення зовнішнє.
  • Заявка на постачання - відображається № заявки та її дата (від...), яка може створюватись безпосередньо в документі по відповідному пункту меню Документ. Заявка може створюватись як на всі продукти так і лише на ті, яких не вистачає.
  • Термін резерву - вказуються кількість днів для резерву і автоматично встановлюється дата резервування.
  • Коментар - довільний текст за необхідності.