Основні функції модуля

У реєстрі вакансій модуля відображається інформація про: статус вакансії (Статус), найменування посади чи професії (Посада/професія), назву структурного підрозділу, в якому відкрита вакансія (Підрозділ), ПІБ керівника підрозділу, в якому відкрита вакансія (Керівник), очікувану дату закриття вакансії (Дедлайн), запропонований у вакансії максимальний розмір заробітної плати (Верхня межа ЗП).

Кожна вакансія у модулі може мати 3 статуси: відкрита, закрита та заморожена. Для того, щоб переглянути реєстр вакансій по всім статусам, потрібно у полі вибору статусу, що знаходиться під панеллю інструментів, обрати пункт Всі.

За потреби, користувач може обирати ті чи інші статуси вакансій у полі вибору статусу. У реєстрі будуть відображатись тільки ті вакансії, що мають визначений статус (Відкрита, Заморожена чи Закрита).

У залежності від статусу вакансії, в реєстрі записи будуть виділятись різними кольорами, для зручності:

  • чорним кольором – статуси: Відкрита, Закрита;
  • сірим кольором – статус Заморожена.

Усі вакансії створюються в статусі Відкрита. Якщо процес підбору на вакансію призупинений, тоді дану вакансію можна перевести в статус Заморожена. Коли процес підбору на вакансію завершений та кандидат прийнятий на роботу, вона переходить в статус Закрита.

Дані реєстру вакансій модуля Вакансії підлягають сортуванню, фільтрації, групуванню тощо.

Частково, ці функції реалізовані у стовпцях таблиці реєстру (сортування за стовпцями) та шляхом натискання на іконку ??? в заголовку обраного стовпця (див. розділ Налаштування відображення даних в реєстрах модуля). Частково – на додатковій панелі роботи з даними таблиці реєстру вакансій. Функціональні характеристики даної панелі описані в розділі Додаткова панель роботи з даними таблиці.

Створення нової вакансії відбувається натисканням по іконці Створити (???) панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Створити.

У вікні Вакансія уся інформація представлена на вкладках:

  • Параметри вакансії – міститься загальна інформація про створювану вакансію;
  • Вимоги до кандидата – міститься перелік ключових вимог, які висуваються до кандидата на посаду: необхідний досвід, рівень освіти, текстові описи вимог, обов’язків й умов роботи;
  • Інформація – містить дані про автора вакансії, дату та час її створення;
  • Інтеграція – містить дані про сайти, на яких має опублікована вакансія.
Мал. 1. Модуль Вакансії. Створення вакансії
Модуль Вакансії. Створення вакансії

При створенні вакансії на вкладці Параметри вакансії вводяться її основні параметри та вимоги до кандидата, зокрема:

  • у полі Посада / професія зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів: 1. Посада, 2. Професія з відповідних довідників посад або професій підприємства. Поле обов’язкове для заповнення;
  • у полі Найменування посади / професії зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів, представлений у довідниках підприємства посада / професія. Поле обов’язкове для заповнення;
  • у полі Підрозділ зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається назва відділу, в якому відкрито вакансію із довідника структурних підрозділів підприємства. Поле обов’язкове для заповнення;
  • поле Штатна позиція заповнюється, якщо для підприємства ведеться штатний розклад. Значення обирається зі списку, шляхом натискання на іконку ???;
  • у полі Дата створення у календарі вказується дата, коли відкрито або буде відкрито вакансію;
  • у полі Дата закриття – значення вказується автоматично, коли вакансія перейде у статус Закрита;
  • у полі Дата планового закриття (дедлайн) зазначається очікувана дата закриття вакансії за допомогою календаря;
  • у полі Статус за замовчуванням виставлено статус Відкрита. При редагуванні раніше створеної вакансії, у даному полі зі списку, при натисканні на іконку ???, можна перевести вакансію у статус Заморожена;
  • у полі Відповідальний рекрутер, зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається відповідальний за вакансію рекрутер із списку користувачів, яким присвоєна спеціальна роль Рекрутери. Надалі ці дані можуть використовуватись для оцінювання якості та ефективності рекрутинга на підприємстві (див. розділ Звітність та статистика рекрутинга);
  • у полях Країна та Місто, зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обираються, відповідно, країна та місто, в яких розміщено вакансію;
  • у полях ЗП мінімальна та ЗМ максимальна вказується зарплатна вилка по відкритій вакансії;
  • у полі Вид зайнятості, зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів: 1. Повна, 2. Неповна;
  • у полі Місце роботи, зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів: 1. В офісі, 2. Віддалено.
  • у полі Опис вводиться текстовий опис вакансії.

За потреби, можна поставити відмітки параметрів Тимчасова робота, "Гаряча" вакансія (для термінових вакансій).

Увага: Поля Посада/професія, Найменування посади професії, Підрозділ є обов’язковими для заповнення при первинному створенні вакансії. При подальшій роботі – не підлягають редагуванню!

У разі недотримання вимоги заповнення обов’язкових полів модуля Вакансії, при збереженні введених даних (натискання кнопки ОК), Комплекс виведе відповідне інформаційне повідомлення.

Мал. 2. Повідомлення про помилку при збереженні нової вакансії
Повідомлення про помилку при збереженні нової вакансії

Для видалення заповненого поля на вкладках вікна Вакансія потрібно натиснути іконку ???, яка з’являється при наведенні курсору миші на заповнене поле. У полях введення даних (ЗП мінімальна, ЗП максимальна, Опис) достатньо виділити напис та натиснути клавішу Del.

Аналогічним чином заповнюються вкладки Вимоги до кандидата та Інформація вікна Вакансія.

На вкладці Вимоги до кандидата наявні поля:

  • Стать – зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів: 1. Жіночка, 2. Чоловіча;
  • Досвід роботи – можна ввести вимогу щодо кількості років досвіду роботи для створюваної вакансії;
  • Вид освіти – зі списку, шляхом натискання на іконку ???, обирається один з варіантів: 1. Вища, 2. Середня;
  • Вимоги до кандидата, Функціональні обов'язки, Умови роботи – передбачають визначення вимог до кандидата на вакансію, характеризують пропоновані умови праці.

Дані на вкладці Інформація не потребують введення користувачем, вони вносяться в Комплекс автоматично при збереженні вакансії. На даній вкладці, у режимі редагування (по пункту меню Реєстр / Змінити) або перегляду (по пункту меню Реєстр / Відкрити), можна перегуляти дані про автора вакансії (Автор), дату (Дата створення) та час (Час створення) її створення.

На вкладці Інтеграція виводиться інформація про сайти, на яких опубліковано вакансію, створену в Комплексі. Дані на цій вкладці не потребують введення користувачем, вони вносяться в Комплекс автоматично при натисканні іконки Публікація вакансії (???) або по пункту меню Реєстр / Публікація вакансії. У залежності від налаштувань інтеграції, вакансія буде розміщена на одному чи кількох job-сайтів. Дані про те, на яких саме сайтах опубліковано вакансію можна переглянути на вкладці Інтеграція оголошеної вакансії.

Примітка: Якщо потрібно внести зміни у вакансію, яка уже опублікована на сайті пошуку роботи, тоді потрібно відредагувати цю вакансію у Комплексі й повторно опублікувати її або по пункту меню Реєстр / Публікація вакансії. Це призведе до оновлення даних вакансії на job-сайті

Для закінчення роботи зі створення вакансії: для підтвердження натиснути кнопку ОК, скасування – Відміна.

Для перевірки факту публікації вакансії на обраному сайті з пошуку роботи можна перейти в браузері на сторінку job-сайту і переглянути всі розміщені вакансії.

Мал. 3. Відображення вакансії, розміщеної на сайті пошуку роботи через Комплекс
Відображення вакансії, розміщеної на сайті пошуку роботи через           Комплекс

Для того, щоб завантажити анкети потенційних кандидатів на вакансію з job-сайту в Комплекс, потрібно виділити вакансію (???) та обрати пункт меню Реєстр / Отримати відгуки (іконка на панелі інструментів – ???). Отримані відгуки завантажуються в Комплекс ISpro. У модуль Кандидати групи модулів Рекрутинг додаються претенденти, що надіслали відгук на вакансію, з усіма даними (ПІБ, контакти, досвід роботи).

Для видалення опубліковано вакансії з сайтів пошуку роботи – обрати пункт меню Реєстр / Видалити публікацію (іконка на панелі інструментів – ???).

Є можливість редагувати створену вакансію, виділивши її в реєстрі (???) та натиснувши на іконку Змінити (???) на панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Змінити. У разі потреби, вакансію можна скопіювати аналогічним чином (пункт меню Реєстр / Копіювати або натиснувши на іконку Копіювати (???) на панелі інструментів) або видалити (іконка Видалити (???) панелі інструментів або пункт меню Реєстр / Видалити).

Видалення вакансій у Комплексі ISpro відбувається на логічному рівні. Для перегляду логічно видалених вакансій у пункті меню Реєстр обрати пункт Логічно видалені. Для відновлення видаленої вакансії, потрібно її виділити в реєстрі (???) та обрати пункт меню Реєстр / Відновити логічно видалені.

Для повернення із реєстру логічно видалених вакансій у реєстр вакансій потрібно на панелі інструментів натиснути іконку Вихід (???) або по пункту меню Реєстр / Вихід.

Якщо робота по вакансії припинена її можна перевести в статус Заморожена. Це можна зробити кількома способами:

  • змінити статус при редагуванні вакансії по пункту меню Реєстр / Відкрити;
  • змінити статус при редагуванні вакансії по пункту меню Реєстр / Змінити;
  • по пункту меню Реєстр / Статус відкрити/заморозити. Після оновлення сторінки у реєстрі обрана посада переходить в інший статус.

Для зручності користувачів, у реєстрі вакансій, ті із них, що мають статус Заморожена відображаються сірим кольором.

Мал. 4. Відображення статусу вакансії в реєстрі
Відображення статусу вакансії в реєстрі

Якщо на вакансію знайдено кандидата і ухвалено рішення про його працевлаштування, вона переходить в статус Закрита.