База кандидатів

Картка кандидата на вакантну посаду створюється та редагується на вкладці База кандидатів.

Для створення нової картки кандидата потрібно натиснути іконку Створити (???) панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Створити. У вікні Кандидат уся інформація представлена на таких вкладках:

  • Основні дані – містяться фото, загальна і контактна інформація по кандидату;
  • Професійні дані – представлені очікування кандидата: бажана посада, рівень ЗП і умови роботи. Вказується канал рекрутингу і наявність рекомендації від працівника підприємства (вибір діючого співробітника);
  • Досвід та освіта – містяться дані про отриману кандидатом освіту, його трудову діяльність;
  • Вкладення – використовується для додавання супутніх файлів до картки кандидата, наприклад: резюме, свідоцтва та сертифікати тощо.

На вкладці Основні дані, за замовчуванням, всі кандидати створюються в статусі Новий. За допомогою статусу Блок-лист, є можливість включити кандидата в список блокування.

Мал. 1. Створення картки кандидата на вкладці Основні дані
Створення картки кандидата на вкладці Основні дані

На вкладці Основні дані при створенні картки кандидата обов’язково потрібно заповнити поля: ПІБ, Дата народження, E-mail.

На вкладці Професійні дані, поля Посада/професія та Посада є обов’язковими для заповнення. При подальшій роботі з карткою (перегляд, оновлення даних) ці поля підлягають редагуванню, у разі необхідності.

4Поля ПІБ, Дата народження, E-mail (вкладка Основні дані), Посада/професія, Посада (вкладка Професійні дані) є обов’язковими для заповнення при первинному створенні картки кандидата.

У випадку недотримання вимоги заповнення обов’язкових полів картки кандидата, при збереженні введених даних (натискання кнопки ОК), Комплекс виведе відповідне інформаційне повідомлення.

Мал. 2. Повідомлення про помилку при збереженні нової картки кандидата
Повідомлення про помилку при збереженні нової картки кандидата
Повідомлення про помилку при збереженні нової картки кандидата

На вкладці Професійні дані, у полі Канал рекрутингу зі спадаючим списком (шляхом натискання на іконку ???), можна вказати job-сайт чи інше джерело даних, що використані для ректурингу кандидата.

Користувач може розширити перелік каналів довідника натиснувши на іконку ???, відкриється вікно Елемент довідника. У ньому можна доповнити довідник каналів рекрутингу новим елементом.

Щоб переглянути всі записи довідника потрібно натиснути кнопку Показати всі (знаходиться в кінці спадаючого списку поля), це ініціює відкриття Довідника каналів рекрутингу. Записи в Довіднику можна:

  • переглядати (іконка Відкрити (???) панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Відкрити);
  • редагувати (іконка Змінити (???) або по пункту меню Реєстр / Змінити);
  • видаляти (іконка Видалити (???) або по пункту меню Реєстр / Видалити);
  • створювати нові (іконка Створити (???) або по пункту меню Реєстр / Створити);.
  • вивантажувати в Excel (іконка Експорт поточного представлення даних (???) або по пункту меню Реєстр / Експорт поточного представлення даних).

На вкладці Досвід та освіта по кнопці ??? можна створити поле для введення даних про трудові діяльність кандидата на посаду. Введення даних відбувається у таблиці реєстру, де зазначаються: дата початку (Дата з) та закінчення (Дата до) трудових відносин з роботодавцем, посада, яку обіймав кандидат (Посада), назву підприємства – попереднього місця роботи (Підприємство), зазначаються посадові обов’язки на робочому місці (Функції), додається Коментар.

Для додавання наступних полів з даними про попередні місця роботи кандидата, копіювання або видалення зайвого поля використовується група іконок: ??? (у порядку згадування: Додати, Скопіювати, Видалити).

На вкладці Вкладення за допомогою іконки Додати (???) можна завантажити у картку кандидата файли, необхідні для розгляду його кандидатури на посаду (резюме, свідоцтва, рекомендаційні листи тощо).

При необхідності видалення заповненого поля на вкладках вікна Кандидат потрібно натиснути іконку ???, яка з’являється при наведенні курсору миші на заповнене поле. У полях введення даних (Вік, Очікувана ЗП та ін.) достатньо виділити напис та натиснути клавішу Del.

Для закінчення роботи з карткою кандидата: для підтвердження натиснути кнопку ОК, скасування – Відміна.

Є можливість редагувати заведену картку кандидата, виділивши її в реєстрі Бази кандидатів (???) та натиснувши на іконку Змінити (???) на панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Змінити. У разі потреби, картку кандидата можна скопіювати аналогічним чином (пункт меню Реєстр / Копіювати або натиснувши на іконку Копіювати (???) на панелі інструментів) або видалити (іконка Видалити (???) панелі інструментів або пункт меню Реєстр / Видалити).

Видалення карток кандидатів у Комплекс відбувається на логічному рівні.

Логічне видалення доступне тільки для тих кандидатів, за якими не розпочатий процес підбору, – відсутні пов’язані з цим кандидатом Документи руху. Якщо такі документи є, з’являється повідомлення про помилку.

Мал. 3. Повідомлення про помилку при видаленні картки кандидата, за яким розпочато процес підбору
Повідомлення про помилку при видаленні картки кандидата, за яким           розпочато процес підбору