Кандидати в роботі. Документ руху

На вкладці Кандидати в роботі модуля Кандидати створюється зв’язок кандидата з вакансією та подальший рух кандидата етапами підбору.

При закріпленні кандидата за наявною на підприємстві вакансією створюється Документ руху.

Мал. 1. Логіка взаємодії бази кандидатів та бази вакансій в Комплексі ISpro
Логіка взаємодії бази кандидатів та бази вакансій в Комплексі           ISpro

Документ руху створюється на вкладці Кандидати в роботі шляхом натискання іконки Створити (???) панелі інструментів або по пункту меню Реєстр / Створити. У вікні Документ руху уся інформація представлена на таких вкладках:

  • Статуси – міститься загальна інформація про зміну статусу вакансії та кандидата. На даній вкладці є обов’язкові для введення поля – Кандидат (зі спадаючого списку обрати потрібну картку кандидата) та Вакансія (зі спадаючого списку обрати вакансію підприємства, на яку претендує кандидат);
  • Огляд кандидата – містить загальну інформацію про кандидата, що вказана у його картці на вкладці База кандидатів модуля Кандидати. Не потребує введення даних, заповнюється автоматично при збереженні документа руху;
  • Огляд вакансії – містить загальну інформацію про вакансію, що створена у модулі Вакансії. Не потребує введення даних, заповнюється автоматично при збереженні документа руху;
  • Вкладення – використовується для додавання супутніх файлів до документу руху, наприклад, результати виконання тестового завдання тощо.

На вкладці Статуси таблиця реєстру Історія кандидата. Події має стандартний для підсистеми Менеджмент персоналу набір інструментів для роботи з даними (див. розділи Налаштування відображення даних в реєстрах модуля, Додаткова панель роботи з даними таблиці).

На вкладці Вкладення таблиця реєстру Вкладення має специфічний набір інструментів для роботи з даними. Особливість полягає у функціоналі додаткової панелі роботи з даними, яка розташована з правого боку реєстру:

  • Фільтр (???) – викликає групу іконок роботи з вкладенням: ??? (у порядку відображення: Відкрити, Додати, Зберегти, Видалити);
  • Групування (???) – викликає появу рядка, куди можна перетягнути заголовок колонки, по якій буде виконано групування даних;
  • Пошук (???) – викликає появу рядка пошуку.

Процес підбору кандидата на посаду може проходити у кілька етапів. На кожному з них кандидату виставляють оцінку та, за необхідності, надають коментар у вкладці Статуси вікна Документ руху.

Історія проходження етапів підбору відображається в таблиці Історія кандидата. Події.

Мал. 2. Вікно Документ руху кандидата на посаду
Вікно Документ руху кандидата на посаду

Документ руху має ряд статусів, відповідних рівням воронки рекрутинга. Перелік можливих нових статусів залежить від поточного статусу процесу підбору. Наприклад, статус Оффер прийнятий можна присвоїти тільки при поточному статусі Оффер спрямований. Повний перелік статусів документа руху, в залежності від етапу воронки рекрутинга, наведено у додатку А даної інструкції.

При зміні статусу Документа руху можуть змінитись і статуси пов'язаних з ним кандидатів і вакансій. Наприклад, якщо статус Документу руху змінюється на Прийом на роботу:

  • пов’язана з ним Вакансія переходить в статус Закрита. Інші Документи руху цієї вакансії переходять у статус Переміщений в резерв;
  • пов’язаний з ним Кандидат переходить в статус Прийнято. Інші Документи руху цього кандидата переходять у статус Переміщений в резерв. Пов’язані з Документами руху Вакансії залишаються без змін.
Увага: Зміни статусів не поширюються на Кандидатів, які знаходяться в Блок-листі.