Робота з виконавчими листами

Формування утримань по аліментах і виконавчих листах для кожного працівника у якого є виконавчий лист, виконується в підсистемі Облік праці й заробітної плати, в групі Картотека, в модулі Особові рахунки працівників.

В Особовому рахунку працівника в розділі Призначення і переміщення в пункті Постійні утримання необхідно вказати дані для розрахунку.

  • У вікні Постійні утримання для створення нового запису курсор встановити в табличну частину.
  • По пункту меню Реєстр/ Створити або клавіші Insert здійснюється вибір постійного утримання з видом оплати Аліменти з групи Виконавчі листи(код або назва виду оплат може бути іншим).
  • Натиснути кнопку ОК.
  • Вибрати Спосіб виплати (зараз найчастіше обирається Банк).
  • Натиснути кнопку ОК.

Обов’язково заповнити поля:

  • Дата початку утримання за виконавчим листом;
  • Дата закінчення утримання за виконавчим листом;
  • Дата народження дитини (якщо аліменти на дітей);
  • Відсоток або Сума;
  • Заборгованість (при наявності заборгованості за виконавчим листом, вказується сума. Така сума буде погашатися в доповнення до поточної суми утримання за виконавчим листом, з урахуванням обмеження по максимально можливій сумі утримання);

Для правильного розрахунку заповнити також поля:

  • Максимальний % від заробітку;
  • Не менше % прожиткового мінімуму;
  • Контрагент;
  • Банк;
  • Розрахунковий рахунок;
  • Особовий рахунок;
  • Дата початку індексації;
  • Таблиця коефіцієнтів.

Для завершення операції натиснути кнопку ОК.

У пункті Постійні утримання з’явиться утримання Аліменти.

Після заповнення даних за виконавчим листом, в розрахунковому листі буде проводиться автоматичний розрахунок суми утримання.

При необхідності, можна переглянути розрахунки в розрахунковому листі працівника. Для цього необхідно:
  • перейти в модуль Розрахунковий лист,
  • обрати працівника і на закладці Стандартний, у вікні Утримання, на полі Аліменти по контекстному меню вибрати пункт Роз'яснення розрахунку.

З'явиться протокол, де зазначено з якої суми розраховані аліменти, який відсоток, тощо.