Створення асортименту

Створення асортименту проводиться по клавіші Ins на вкладці Асортимент, або пункт меню Реєстр/Створити і вибирається тип асортименту (Матеріальні запаси або Роботи, послуги). По клавіші F4 створений асортимент редагується. Асортимент не може бути видалений, якщо він задіяний в одному з існуючих прайс-листів.

По пункту меню Реєстр/Формування асортименту зазначається принцип формування асортименту: по артикулу, атрибутам, по артикулу, атрибутам, партіям,по артикулу.

На вкладці Загальні заповнюються такі поля асортименту:

  • Код – код асортименту;

  • Найменування – вводиться довільне найменування;

  • Місце зберігання – по клавіші F3 вказується місце збереження асортименту (значення вибирається з довідника Місця збереження).

  • Перемикач Спосіб формування – вибір способу формування: номенклатура або номенклатура і партія.

  • Відмітка Не включати у специфікацію номенклатуру з нульовими залишками забороняє або дозволяє виведення нульових залишків по специфікації номенклатури.

Для асортименту за місцем зберігання Комплекс формує список на підставі даних картотеки складського обліку. Для асортименту по підприємству список позицій формується на підставі даних по всьому підприємству.

При зміні способу формування, виборі складу зміни переносяться в породжені прайс-листи. При очищенні складу зміна в прайс-листи не переносяться. Вибір складу в прейскуранті доступний, якщо в асортименті склад не заданий.

Створення асортименту. Вкладка Загальні

На вкладці Специфікація створюється безпосередньо асортимент по клавіші Ins. Редагується специфікація по клавіші F4 в табличній частині або безпосередньо у вікні обраної позиції.

По клавіші Пробіл відмічаються позицій номенклатури та по пункту меню Реєстр/Розрахунок цін виконується розрахунок цін за прейскурантом на зазначену дату та дату курсу.

По комбінації клавіш Alt+Ins або за пунктом меню Реєстр/Групове введення позицій по клавіші Пробілвідмічаються позицій номенклатури та виконується групове заповнення асортименту.

По пункту меню Реєстр/Групове коригування позицій по клавіші Пробілвідмічаються позицій номенклатури та виконується групове коригування позицій асортименту в частині одиниць виміру, атрибутів, партій.

Вид відображення номенклатури обирається в пункті меню Вид/Відображення груп.

По пунктах меню Реєстр/Перегляд залишків та Залишки по атрибутам можна побачити залишки в розрізі позицій.